• Lulzim Tafa anëtar i akademisë edhe në Francë

  • January 11, 2019 11:00

  Anëtarë të jashtëm të Akademisë zgjidhen figura eminente botërore të fushës së shkencës, artit dhe letërsisë. Akademia Evropiane e Shkencave, Arteve dhe Letërsisë në Francë, ka...

 • Një nudo shqiptare e vitit 1938

  • January 10, 2019 18:31

  E realizuar në vitin 1938, kur artisti ishte vetëm 26 vjeç, kjo është një nga nudot më të bukura në historinë e nudos shqiptare. Vajza që pozon është shqiptare. Gjatë kohës së s...

 • A është kërkesë e madhe të qenit artiste?

  • January 08, 2019 15:00

  Burrneshat? Burrneshat, përkthimi tekstual i cili mund të gjendet në fjalor do të ishte "Virgjëresha e betuar", duke iu referuar disa grave në Malet e Shqipërisë q...

 • Gjenden vepra të panjohura të Pikasos

  • January 04, 2019 10:31

  Gjatë viteve 1970, perandoresha e Iranit, nxiti hapjen e një muzeu të artit modern. Në vitin 1979, kur ajo dhe bashkëshorti u arratisën nga vendi për shkak të demonstrative popu...