• Ju mund të shpresoni, unë jo...

  • January 21, 2019 09:00

  Për merita e çlirimit të vendit, janë të denjë të nderohen me monumente, për shtetin fisnor, që kanë ndërtuar, meritojnë burg në një qeli tok me përmendoret e veta! Sikur të dor...

 • Kur brumi të bën për dhoma gazi...

  • January 20, 2019 16:31

  Duke parë sharjet nga më mizoret që bëheshin në drejtim të mjekëve si të ishte një fushë pushkatimi hitleriane (para se te ndërtoheshin dhomat e gazit), dhe meqenëse e dija sakt...

 • Shkruan Berat Buzhala: Drejt zhbërjes

  • January 20, 2019 12:00

  Në mars të këtij vitit bëhen 30 vjet prej kur Kosova, dhe populli i saj, e kishin nisur rrugën e fatit të tyre, për të synuar lirinë dhe pavarësinë nga okupatori serb. Ishte një...

 • Është koha që ta lëmë Britaninë të shkojë

  • January 19, 2019 14:00

  Presidenti i Komisionit Evropian, Jean-Claude Jucker, ka thënë disa herë se nuk dëshiron t’ia kushtojë më shumë se pesë minuta në ditë daljes së Britanisë së Madhe nga BE-ja. Po...

 • ‘Rusia e Vogël’ në Ballkan

  • January 19, 2019 14:00

  Është e dukshme se bëhet fjalë pqër lidhje historike dhe orientim të përbashkët të Serbisë me Rusinë. Apo, mund të thuhet se bëhet fjalë për Rusinë e Vogël në Ballkan....

 • Rroftë globalizimi

  • January 18, 2019 10:00

  A do të dalë më në fund nga apatia bashkëpunimi global në vitin 2019? Marrëveshja e fundit e komunitetit ndërkombëtar mbi një “rregullore” për zbatimin e marrëveshjes së klimës...

 • Çmimi i taksës

  • January 18, 2019 10:00

  Si asnjëherë më parë, qytetarët e Kosovës u entuziazmuan kur qeveria vendosi taksën njëqind për qind ndaj prodhimeve të Serbisë dhe Bosnjës e Hercegovinës. Mbase për të parën he...

 • Nga Jelekverdhët tek Marrëveshja e Re e Gjelbër

  • January 16, 2019 11:00

  Tashmë është lajm i vjetër se segmente të mëdha të shoqërisë janë thellësisht të pakënaqur me atë që ata e shohin si “establishmenti”, sidomos klasa politike. Protestat e “Jelek...