• Gjermania drejt një “Ostpolitike” të re?

  • October 17, 2018 09:31

  Gjatë 2 dekadave të fundit, politika e jashtme gjermane ka ecur në 2 drejtime:disa aktorë kryesorë kanë parë nga Perëndimi dhe kryesisht Amerika, ndërsa të tjerët nga Lindja dre...

 • Dita e Kolombit, si “ditëlindja” e globalizimit

  • October 16, 2018 09:31

  Globalizimi filloi realisht që në vitin 1492. Është e vërtetë që për mijëra vjet përpara atij viti, kishte pasur kontakte të ndërprera midis pjesëve të largëta të botës. Por ndë...

 • Film patriotik

  • October 16, 2018 09:31

  I dashur Mustafa,Që ta dish ti, ne këtyre ditëve po merremi edhe me raportin mes artit dhe politikës. Në kuptimin nëse ekziston teatër (i angazhuar) politikisht, ose sa ësht...

 • Pse po e humbim betejën kundër lajmeve të rreme

  • October 16, 2018 08:31

  Trajtimi i problemit të lajmeve të rreme, duhej të ishte një mision i lehtë. Franca kërkon miratimin e ligjeve të reja, që do t’i lejonin gjykatat të vendosin mbi saktësinë e ra...

 • Mustafa Nano si bodiguardët e PD’së së dikurshme

  • October 13, 2018 21:31

  Përkundrazi, emri i marrësit të kësaj letre,  Fatos Lubonja, ishte mjaft i dashur për mua. Sapo kisha lexuar librin “Ridënimi”, një skaner perfekt i burgjeve të  kohëve të shkua...

 • Djemtë që mbrojnë shtetin

  • October 12, 2018 09:00

  Nuk ka shumë kohë kur të shpallnin tradhtar po që se thoshe se Kosova duhet ta ketë kombëtaren e vet në futboll. Nuk ka shumë kohë kur të sulmonin e të etiketonin vetëm pse shpr...

 • Çfarë të bëjmë me Rusinë

  • October 11, 2018 10:00

  Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës refuzoi të martën të bëjë një ndryshim të rregullores së saj, me të cilën sanksionet ndaj shteteve anëtare të veçanta do të qenë bë...

 • Kush janë padronët e rinj të teknologjisë

  • October 11, 2018 10:00

  E ardhmja e teknologjisë është e ardhmja e e financuesve të saj. Dhe financuesit kanë ndryshuar. Fillimisht qenë ushtarakët, më pas të quajturit venture capitalist. Sot hapet nj...