• E vërteta e pakëndshme e ajrit ambiental

  • December 01, 2018 22:00

  Një problem që njihej, por nuk pranohej si më seriozi për specien njerëzore që prej shfaqjes në planet. Tashmë pranohet, diskutohen vetëm shkaqet: a është ky një proces ciklik n...

 • Shkruan Arianit Koci: Kur duhet ta vrasim hajnin

  • December 01, 2018 11:31

  Në mëngjesin e 28 Nëntorit, festës sonë kombëtare, u zgjuam me një lajm nga kronika e zezë. Nuk e cilësova lajmin si fenomen në vetëvete, por për faktin se është lajm që përben...

 • Shkruan Mehmet Kraja: E shkruar më 28 Nëntor

  • November 29, 2018 18:00

  Para disa ditësh në Pejë ndodhi diçka që nuk kisha dashur të isha bashkëkohës i saj: një gënjeshtër monumentale, e pashembullt dhe e papërsëritshme, e tillë që me hijen e saj të...

 • Shpërthimi i Kazanit

  • November 29, 2018 10:00

  Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, zgjodhi qytetin e Pejës për të dhënë shfaqjen e tij të radhës. Me rastin e mbledhjes së dy qeverive, ai nuk ngurroi të shfaqet patriot e kri...

 • Shkruan Berat Buzhala: Një vandal në Pejë

  • November 26, 2018 20:00

  Kjo ishte e tëra nga cirku i ditës së sotshme. Erdhi Edi nga Tirana në Pejë për të na thënë që ai që e quan Hashim Thacin tradhtar është gomar.

 • Leksionet e humbura të Luftës së Parë Botërore

  • November 26, 2018 10:31

  Kanë kaluar 100 vjet që kur përfundoi Lufta e Parë Botërore dhe njëqindvjetori u përkujtua këtë muaj me fanfara të mëdha në Australi, Kanada, Francë dhe në Mbretërinë e Bashkuar...