• Ekipi misterioz i Ramushit

  • September 29, 2018 22:00

  Në prill të këtij viti Qeveria e Kosovës miratoi një platformë nëpërmjet të cilës u përpoq ta autorizojë presidentin Hashim Thaçi që të negociojë dhe arrijë marrëveshje me Serbi...

 • Kujdes nga Presidenti i Trojës

  • September 29, 2018 22:00

  Në procese të komplikuara gjyqësore, kur krimi I kryer është në nivele të përsosshmërisë, pa gjurmë gishtash, pa dëshmitarë, pa video incizime, me fjalë të tjera pa shumë fakte,...

 • Dy rrugët e shtetit

  • September 29, 2018 22:00

  Pritet vjeshtë e nxehtë në politikën kosovare. Opozita ka paralajmëruar një kundërshtim të ashpër të ideve të Presidentit Thaçi për korrigjimin e kufijve me Serbinë, si zgjidhje...

 • Serbia, faktori kyç i destabilizimit të Ballkanit

  • September 29, 2018 22:00

  Ndonëse nga shkatërrimi i Jugosllavisë kanë kaluar thuajse 30 vjet, rajoni ende nuk është konsoliduar, gjë që e bën atë të lëndueshëm. Kësaj në masë të madhe i kontribuon edhe k...

 • Dhjetë leksione nga rënia e Romës së Lashtë

  • September 29, 2018 22:00

  Çdo perandori bie herët a vonë. Nuk ka asnjë mënyrë për ta ndaluar këtë. E vetmja gjë që mund të bëjmë, është të kontrollojmë është se si ndodh. Shembja e Perandorisë Romake të...

 • Të kujt janë amerikanët?

  • September 29, 2018 22:00

  I dashur Mustafa,  Ju më shkruanit se shqiptarët nuk janë më të sigurt në mbështetjen pa rezerva të amerikanëve, dhe se kufijtë serbo-shqiptarë nuk janë më temë-tabu. Ja...

 • Pse teknologjia favorizon tiraninë

  • September 29, 2018 22:00

  Shfaqja e demokracive liberale, lidhet me idealet e lirisë dhe barazisë, që mund të duken në pamje të parë të vetëkuptueshme dhe të pakthyeshme. Por këto ideale, janë shumë më t...

 • Nacionalistët e Europës po marshojnë

  • September 29, 2018 22:00

  Takimi i javës së kaluar midis Viktor Orban dhe Mateo Salvinit, ishte më shumë se sa vetëm fillimi i një miqësie të bukur. Partneriteti anti-emigracion, i formuar nga kryeminist...